SPENÓTOS GNOCCHI

Azt hiszem a gnocchi az egyik olyan étel, amit bármikor bárhol megeszik a családom. Főleg akkor szoktam bevetni ezt a titkos fegyvert ha idő szűkében vagyok.
Egy nagyon gyors ebéd vagy vacsora. 

Szóval: a hozzávalók: 
1 zacskó kész gnocchi (500 gr)
kb 15-20 deka fagyasztott spenót
fokhagyma
só, bors
fél teáskanál szerecsendió
fél liter tej
10 deka reszelt sajt

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy tűzálló tálba teszem a gnocchikat. Egy tálba beleöntöm a tejet, hozzáadom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, 1-2 csavarásnyi fokhagymagranulátumot, majd egy fél teáskanál szerecsendiót is teszek bele.
A gnocchik közé teszem a fagyott spenótkorongokat, majd ráöntöm a szószt, és beteszem a sütőbe. Kb 25 perc alatt megsütöm, majd még 5 percre rákapcsolom a grillt (elhagyható).


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!