ROQUEFORT KRÉM



Férjem szeret vacsorára valami finomságot enni. Jobban mondva amikor hazaér a munkából mindig farkaséhes, és már keres is a hűtőben. Szereti a különböző krémeket baguette-re, kenyerekre kenve. 

A sajtok itt kint Franciaországban elhagyhatatlanok. Személyes kedvencem a roquefort sajt. Ez az enyhén fanyar sajt isteni... Ő is szereti, de inkább Nálam a nagy kedvenc. Azért gondoltam, mégis meglepem ezzel a finomsággal.

És ahogy a krémet csinálom:
10 dkg roquefort sajtot villával áttörök, majd elkeverem 2 ek. creme fraiche-vel. Egy tálba teszek 6-8 kisebb szem szőlőt, és beledarabolok egy körtét, majd hozzáadok kb 1 marék diót. Ezt átnyomom botmixerrel, és a kapott massszát hozzáadom a roquefortos creme fraiche-hez. Hozzáadok 2 teáskanálnyi snidlinget, és jól összekeverem. 
Diós zsemlével tálalom.







Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!