CSIRKEMELL TEKERCSEK PESTOVAL SAJTTAL SONKÁVAL


Mostanában valahogy mindig úgy alakult, hogy ha húsétel került az asztalra, az marha volt. 
Szárnyas maximum levesben. Már amikor nem marha lett. Gondoltam legyen kissé változatos, így lett az ebédünk gyöngyölt csirke  pestoval, sajttal, sonkával.

HOZZÁVALÓK

csirkemell
sonka
ementali sajt
pesto
só,bors, tej
köretnek burgonya

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemelleket óvatosan felvágom, kettényitom, és vékonyra klopfolom (a rostjait fellazítom, így könnyebben átsül, és méretre is nagyobb lesz).
A csirkemellszeleteket sózom, borsozom, megkenem pestoval. Ráhelyezem a sonka és a sajtszeleteket, majd felgörgetem. 
Egy sütőtálba helyezem úgy, hogy alulra kerüljön a hússzelet vége, hogy ne nyíljon ki (használhatunk akár hústűt is!) A hústekercsek mellé rakom a megmosott és negyedekre vágott apró burgonyát, és ezt az egészet bőségesen meglocsolom tejjel. 
A 200Cfokra előmelegített sütőbe rakom, időnként visszalocsolom a tejjel, és addig sütöm amíg szép színt kap és a burgonya is megpuhul.
  

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!