KARÁCSONYI ALMÁS BATYU


Szeretem a karácsonyt. Az ízek, az illatok, a fények...  A fahéj nagy kedvenc Nálunk, de ebben az időszakban főleg. És az almához, narancshoz... egyszerűen mennyei.
Ha pedig még gyorsan is elkészül a dessert azt hiszem külön jó pontot érdemel.

Ennek szellemében álljon itt egy finom almás fahéjas dessert:



HOZZÁVALÓK

8-10 alma
1 csomag leveles tészta
50 gr vaj
50 gr dió
50 gr barna cukor
2 evőkanál vanília aroma
1  tk fahéj
1 tojás sárgája
1 tk tejszín

ELKÉSZÍTÉS

Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházukat.
Egy tálban keverjük össze a vajat, az aprított (darált) diót, barna cukrot, a vanília aromát és a fahéjat.
Az almák mélyedéseibe töltsük bele a tölteléket, majd az összeforgatott és így kapott "egész almákat" tegyük egy kb 10x10es leveles tészta négyzet közepére. Csomagoljuk össze kis batyukat készítve,
és tegyük egy kivajazott hőálló tálba. Kenjük meg a tojássárgája és tejszín keverékével és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.


TÁLALÁS

A megsült almás batyuk tetejét szórjuk meg fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.


MEGJEGYZÉS

Figyeljünk arra, hogy becsomagoláskor alaposan tekerjük be, és sehol se maradjon lyukas, különben süléskor kifolyhat belőle a finom fahéjas alma leve.

1 megjegyzés:

Lilla írta...

ez fantasztikusan néz ki... meg fogom próbálni. Szeretem az ilyen egyszerű recepteket. köszi, szia!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!