TATÁR BEEFSTEAK

Tatár beefsteak, vagy tatárbifsztek, teljesen mindegy, az íze a fontos. Nagyon szeretjük. Vagyis ez így nem is teljesen igaz, több ez mint szeretés, inkább imádja a család. Akár előételként, akár egy komplett vacsoraként megállja a helyét.
Eredetileg egy hosszas, többnapos folyamattal készül, a húst finom pácba tesszük, és végül többször átdaráljuk (attól függően mennyire szeretnénk pépesre a masszánkat.)

Azonban van úgy, hogy hirtelen ötlettől vezérelve aznapra szeretnénk, akkor a nem a több napos pácolással készülőt választom, hanem  a villám verziót.





HOZZÁVALÓK

350 gramm 5%-os zsírtartalmú darált marhahús
só, 
frissen őrölt tarka bors, 
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
finomra vágott póréhagyma vagy egy bő marok snidling,
1 evőkanál kapribogyó,
1 teáskanál dijoni mustár, 
1 evőkanál worchester szósz
1 teáskanál szója szósz
1 teáskanál paradicsomkoncentrátum
2 tojás

ELKÉSZÍTÉS

A ledarált marhahúst tegyük egy nagyobb üvegtálba. Adjuk hozzá a kapribogyót, majd villával "törjük át", forgassuk össze. A fűszereket adjuk hozzá, majd üssük hozzá a két tojást és jó alaposan dolgozzuk össze. Akkor jó, amikor már egy egységes, homogén masszát kapunk.
Keverhetünk még hozzá egy-két csepp konyakot, Sherryt, sőt, sörhabot is mivel ezek lazítják és világosabbá teszik a húspépünket. 

A kész masszát legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
Bordeaux-i vörösborral, és pirítóssal tálaljuk! 


2 megjegyzés:

Dió Bisztró írta...

szerintem ha nem is pácolod, azért egy óránál kicsit több kell, hogy összeérjen az íze, de azért kipróbálom, mert mi még ilyen villámverziót nem csináltunk :)

ChezSandra írta...

Mi nagyon szeretjük! Majd mesélj!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!