RAKOTT PALACSINTA


Hozzávalók:
2 tojás
30 dkg teljeskiőrlésű liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
egy csipet só
1 kávéskanál barna cukor
a sütéshez:
2-4 evőkanál olíva olaj
15 deka őrölt mandula
3 csomag bourbon vaníliás cukor
áfonya lekvár
creme fraiche

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljeskörlésű liszttel egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is. 
Utána legalább egy óra hosszat pihentetjük.
A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és egyszerre egy merőkanálnyit öntünk a sütőbe, és elfolyatjuk benne úgy, hogy egyenletesen szétterüljön. 
Mindkét oldalát megsütjük, majd egy olíva olajjal kikent sütőtálba tesszük. 
Az első réteget a cukorral elkevert darált mandulával megszórjuk, majd ha a következő a palacsinta is megsült, akkor rátesszük. 
Ezt megkenjük creme fraiche-vel, és lekvárral. 
Majd így tovább a többi réteggel is. 
Forró sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt összesütjük. 
Ha megsült egy tálra borítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, de akár porcukorral is megszórhatjuk. 
És szeletekre vágva már kínálhatjuk is.

1 megjegyzés:

Elena írta...

Húúú erre nagyon jóóó ránézni...!!! Az a csoki a tetején...

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!