ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES

Zöld(Nagy)csütörtök lévén ma mindenképpen valami zöldet szerettem volna az asztalra tenni. Valami olyan kellett, ami ugye zöld, és a gyerekek is megeszik. Spenót volt a héten, úgyhogy maradt a zöldborsó. És mivel valami olyat szerettem volna amit a kicsi is ehet, így krémleves lett:



Hozzávalók:
200 gramm zöldborsó (mirelit)
1 közepes paszternák
negyed póréhagyma
olívaolaj
só,bors, 
1 kk szerecsendió
1,25 liter zöldségalaplé

A póréhagymát megtisztítom, apróra vágom és 2-3 evőkanál olívaolajon megfuttatom a szintén megpucolt és karikákra vágott paszternákkal. Felöntöm az alaplével, borsozom, megszórom a szerecsendióval és hozzáadom a zöldborsót.
Pár percet hagyom még főni, majd amikor már megpuhult a paszternák is és a zöldborsó is, botmixerrel pürésítem.
(Igény szerint átszűrhető)

Mi sűrűbben szeretjük, de aki hígabbra szeretné meg lehet emelni a zöldségalaplé mennyiségét. (Azt is érdemes fejben tartani, hogy az állástól besűrűsödik)   

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!