HAMIS BRASSÓI MÁJJAL ÉS BORSÓVAL

A minap csengettek. Egy fiatalabb férfi állt ott, aki bizony árus volt, járta kis teherautóval a házakat, és árulta a terményeiket: alma, burgonya, paradicsom stb....
Először csak azt mérik fel, hogy van-e igény, aztán ha van, visszajönnek.
És mi van akkor ha a visszatért árust "a Férj" fogadja? Na mi van? 16 kiló tengerparti homokban "érlelt" burgonya és sok-sok alma.

Nagyon finom ez a burgonya. Hatalmas nagyok, de olyan íze van... Nem nagyon keményítős, viszont sárga és édeskés ízű.




Sütőben sült burgonyaként pedig valami "finomenális" ... 

Most pedig hamis brassóiként készült, májjal és zöldborsóval. 



HOZZÁVALÓK

2-3 burgonya
1 ek olívolaj
2 ek fokhagymás olívaolaj
10 deka máj
10 deka zöldborsó
só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Elkészítjük a sütőben sült burgonyát (felkockázott burgonyából.)
  2. Egy edénybe vizet teszünk, és megfőzzük a zöldborsót. Pár perc alatt elkészül, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, majd a fokhagymás olívaolajon megpároljuk a megtisztított és feldarabolt májjal együtt. 
  4. Rácsavarunk egy-két adag tarka borsot, majd amikor már a máj is megsült, hozzáadjuk a zöldborsót és a sütőben megsült burgonyát, és alaposan összeforgatjuk.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még, és egyből tálaljuk.

  

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!