JOGHURT GOMBÓC

Túró nélküli túrós finomság. Bár már nem okoz a túrókészítés problémát itthon, ez a gombóc továbbra is natúr joghurtból készül, hisz olyan lett amilyennek lennie kell. Úgyhogy a csillagozott receptek közé került!

Nyírfacukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK


500 gramm  natúr joghurt (4x125 gramm)
3 ek nyírfacukor,
25 cl kukoricadara
2 egész tojás

olívaolaj
darált gluténmentes keksz


ELKÉSZÍTÉS

Egy edénybe öntjük a joghurtokat, és felforraljuk.
Ha már rotyog, tegyük bele a kukoricadarát és a nyírfacukrot, és folytonos kavargatás mellett főzzük sűrű masszává. 
Ha összeállt, tegyük félre és hűtsük ki (érdemes néhányszor átkeverni, hogy hamarabb hűljön). 
Tegyük fel a főzővizet, ezalatt befejezhetjük a gombócokat: 
A kihűlt masszához adjuk hozzá a tojásokat, majd nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle, amelyeket az enyhén sós vízben főzzünk ki. 
Akkor jó, ha feljön a víz tetejére. 

Szedjük ki szűrőkanál segítségével, és olajon megpirított darált gluténmentes kekszmorzsában hempergessük meg őket.

Nyírfaporcukorral és creme fraiche-sel (tejföllel vagy nature joghurttal) tálaljuk!


1 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Aztaa! A túró nálunk is hiánycikk, de nem is hiányzik nekem, kivéve, ha gombócot ennék. Azt hiszem, ezt kipróbálom! Köszi!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!