RÁKOS TILÁPIA KORONGOK CURRYS GNOCCHIVAL

A tilápia kedvelt halfajtánk. Általában kaporral és citrommal készül, most azonban egy kis rák hozzáadásával korongokat lettek belőle. Hozzá pedig currys, bazsalikomos, gnocchi került asztalra. A curry kedvelők külön figyelmébe ajánlom ezt a receptet!



HOZZÁVALÓK

GOMBÁS GNOCCHIhoz

200 gramm gnocchi

100 gramm gomba
2 deci alacsony zsírtartalmú tejszín
1 deci tej
negyed póréhagyma
1 kk magos dijoni mustár

2 kk curry
só, bors

olívaolaj
1 marék bazsalikom

RÁKOS TILÁPIA KORONGOKhoz:
200 gramm tilápia
100 gramm garnéla
100 gramm  reszelt ementali sajt
1 citrom héja és leve
1 tojás
bors

ELKÉSZÍTÉS:
A rákokat 5-6 perc alatt főzzük meg. 
A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd öntsük fel a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a magos dijoni mustárt és a curryt. Tegyük bele a gnocchikat, és fedő alatt néha megkeverve főzzük puhára. (ha szükségesnek látjuk, higíthatjuk a szószt még tejjel). Végezetül szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal.

A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
A tilápiákat ha fagyasztott, microban 3-4 perc alatt olvasszuk ki, majd nyomjuk ki belőle a nedvességet.
Tegyük egy késes mixerbe a megtisztított rákokat és a halfiléket. Pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a tojást. Ízesítsük borssal, a citrom levével és héjával. A masszából  készítsünk kis gombócokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és picit lapítsuk le. 10 perc múlva fordítsuk meg őket, és még 10 percig süssük.  

2 megjegyzés:

Petra írta...

Lenyűgöző! Már mentem is. :)

ChezSandra írta...

ajánlom szívből, mert nagyon finom lett :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!