CSOKOLÁDÉS-KRÉMSAJTOS BROWNIE

Akár melegen, akár hidegen fogyasztható ez a nagyon csokoládés brownie. A külső mandulás-csokoládés kéreg alatt egy lágyabb, puhább csokoládéréteg lapul, melyet a Milkás Philadelphia sajt biztosít. Ha nem jutunk csokoládés krémsajthoz, bátran használhatunk natur krémsajtot is hozzá. A torta "töltésekor" nem kell megijedni attól, hogy a krémsajt puhább, lágyabb mint a natur társai, éles késsel szeletelhető ha kellőképpen hideg. Ha nem túl szép és precíz a krémsajt szeletelése, üsse kő! Úgyis elfolyik benne és senki nem azt fogja nézni, annál inkább élvezni a sósan-savanykás ízét!
Ezt a csupa csokoládés csodát csak szeretni lehet!  



HOZZÁVALÓK


150 gramm csokoládés Philadelphia krémsajt
100 gramm magas kakaótartalmú étcsokoládé
100 gramm vaj (sózatlan)
80 gramm nádcukor
60 gramm darált mandula
2 db közepes méretű tojás
2 ek cukrozatlan kakaó
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180 °Cra.
A csokoládét és a vajat kockázzuk fel, majd vízfürdő felett olvasszuk meg (Én a KitchenAid keverőtálat tettem fel vízfürdő fölé, hogy a megolvadt csokoládé egyetlen cseppje se vesszen kárba).
A megolvadt csokoládét hagyjuk kissé kihűlni, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk bele a tojásokat, a vaníliakivonatot, a kakaót, a nádcukrot és a sót. Akkor jó, ha egy fényesbarna könnyű krémet kapunk. Vágezetül adjuk hozzá a darált mandulát, és alaposan keverjük össze.

Kanalazzuk egy kerek szilikon tortaforma aljába a tészta felét, majd egy éles késsel vágjuk fel a csokoládés krémsajtot, és a szeleteket fektessük egymás mellé a tészta tetejére. Öntsük rá a maradék tésztát, és simítsuk el egy spatulával, hogy egyenletesen fedje a sajtszeleteket.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük addig, míg a külső kérge kissé szárazabbra sül, de a beleszúrt tű ragacsos marad.

Sütőből kivéve negyed órát hűlni hagyjuk, majd azonnal szeletelhető.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a recept, szeretném elkészíteni.
Tekintve, hogy nincs csokoládés krémsajt, így azt kérdezném, ha natúr kerül bele, esetleg kell-e kakaóval pótolni vagy maradhat szép fehéren is akár.

ChezSandra írta...

Nyugodtan maradhat feher is akar, de egy pici cukrot es kakaot meg elbir szerintem! Majd szamolj be milyen lett!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!