CSÜLÖK SÜLT

A böjti időszakot lezárva ismét előkerülnek a húsos ételek. A húsvét leginkább "trendi" étele a sonka. De ha egy kisebb csülök van otthon, azt is elkészíthetjük. Bár nem biztos, hogy az eddig hústól kímélt gyomornak először ezzel a bendőrepesztő sülttel kell találkoznia. De ha mégis ezt szeretnénk, íme hozzá egy elkészítési mód!





HOZZÁVALÓK

1 db kisebb csülök
1 babérlevél
2-3 db fokhagymagerezd

1 tk só
0,5 tk fehér bors

1 ek szárított salotta

2 dl sör

ELKÉSZÍTÉS

A csülköt tegyük egy edénybe a fűszerekkel együtt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. 
Forraljuk fel, majd közepes lángra visszarakva fedő alatt főzzük kb egy órát.
A sütőt kapcsoljuk be 180 °Cra.
A csülköt vegyük ki a főzővízből, majd tegyük egy tepsibe vagy nagyobb cocotteba, és löttyintsük meg a sörrel. 
Kb fél óra alatt süssük szép pirosra úgy, hogy közben locsoljuk meg apró kortynyi adagokban a sörrel!


MEGJEGYZÉS

A vizet amiben főtt a csülök ne öntsük ki, tegyük el! Csodás bab vagy egyéb füstölt ízt kívánó levest készíthetünk el vele. 
Ha nincs rá szükség, akkor fagyasszuk le kisebb adagokban!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!