CHILIS ZÖLDBABKRÉMLEVES

A zöldbabbal megmondom őszintén elég felemás a viszonyunk. A színe tetszik, mert frissességet áraszt, az íze viszont nem. Úgyhogy eddig a mellőzött zöldségek között szerepelt.
Most viszont készült belőle egy olyan fenséges krémleves, amivel már nem csak a színe megnyerő Számomra.



HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

100 gramm zöldbab
2 dl alacsony zsírtartalmú tejszín
4 db rák (60/80as)
1 ek provence-i fűszerkeverék
2 ek frissen csavart citromlé
1 kk curry
1 csipet őrölt chili
 só, frissen őrölt fekete bors
1 tk olívaolaj
2 tk chilis olaj

ELKÉSZÍTÉS

A zöldbabot sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Botmixerrel pürésítsük, öntsük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, curryvel, frissen őrölt fekete borssal és chilivel. 
A rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól, majd egy kisebb edényben hevítsünk fel egy teáskanálnyi olívaolajat. Tegyük rá a rákokat, locsoljuk meg a citromlével, és szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel. Pár perc alatt pirítsuk meg őket.


TÁLALÁS

A levest merjük tálkákba, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal, és locsoljuk meg egy kevés chilis olajjal. A pálcikákra tűzött rákokkal kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!