MEDITERRÁN TÖLTÖTT KARALÁBÉ

A PARADICSOMMAL SÜLT MOZZARELLA után ismét következzen egy paradicsommal-mozzarellával-bazsalikommal készült finom fogás, ezúttal azonban karalábéba töltve. 
Azt hiszem nem is kell sokat mondanom róla, elég annyi, hogy egyszerűen, gyorsan, könnyen elkészíthető  könnyed fogás akár ebédre, akár vacsorára. 




HOZZÁVALÓK (2 darabhoz)

2 db karalábé
1 zacskó mozzarella
1 db nagyobb paradicsom
1 marék bazsalikomlevél
só, bors, őrölt szerecsendió
creme fraiche v tejföl a tálaláshoz


ELKÉSZÍTÉS


A karalábékat tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük puhára.
Kockázzuk fel a paradicsomot  és a mozzarellát, majd egy tálba keverjük hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket. Ízesítsük sóval, borssal, és őrölt szerecsendióval.
Vágjuk le az időközben megfőtt karalábé kalapját, és egy kiskanál segítségével vájjuk ki a belsejét. Daraboljuk fel a kivájt részt, és keverjük a felkockázott paradicsomhoz és mozzarellához. 

A sütőt melegítsük elő 200°Cra (hőlégkeveréses).
Töltsük a vájatokba, és előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Addig, amíg a mozzarella és a paradicsom össze nem olvad kicsit.

Salátaágyon egy kevés creme fraiche/tejföllel  tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!