GOMBAKRÉMLEVES II

Szeptember beköszöntével beléptünk az őszbe. A nyári nagy forróság után bizony már eléggé csípősek a reggelek, és délutánonként a hőmérő higanyszála is csak alulról nyaldossa a 20-23 fokot.
Ez az idő tökéletes arra, hogy egy gyorsan elkészíthető krémlevessel kényeztessük testünket, lelkünket. Én személy szerint nagyon kedvelem, mert nem csak hogy gyorsan (max 30 perc alatt előkészítéssel együtt) megvan, de nem kell arra figyelni, hogy szép gyöngyöző, tiszta legyen. A megtisztított zöldségeket beledobáljuk a fazekunkba, felöntjük megfelelő mennyiségű folyadékkal, és had szóljon! 



HOZZÁVALÓK (2 főre)

100 gramm csiperkegomba
2,5 deci tejszín
5 deci alaplé
só, bors, őrölt szerecsendió
1 maréknyi petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS 

A gombát tisztítsuk meg, vágjuk fel egyenlő darabokra, majd öntsük fel az alaplével. Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel (egy keveset hagyjunk meg, hogy azt tálaláskor rászórhassuk). Fedő alatt főzzük a gomba megpuhulásáig. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk össze. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!