ZELLER KORONGOK

röszti korongokat szeretjük, mert gyorsan, egyszerűen elkészíthető, semmi ördöngösség nincs benne. Mondjuk a burgonya-liszt párosítás nem éppen mondható könnyűnek.
Ennek egy kevésbé gyomormegterhelő verziója készülhet más zöldségből is, nem burgonyából, hanem például zellerből. 
Az még egy fokkal rátesz, hogy a korongokat nem bő zsiradékban, hanem felforrósított serpenyőben sütjük meg.

A glutén-, cukor-, hús-, tejmentes diétákban fogyasztható!


HOZZÁVALÓK

300 gramm zeller
2 db közepes tojás
3 ek fehér rizsliszt
1 mogyoróhagyma
50 gramm reszelt mozzarella
1 tk só
0,5 kk őrölt bors
1 kk frissen őrölt szerecsendió
1 fokhagymagerezd


ELKÉSZÍTÉS

A zellert pucoljuk meg, és fokhagymával együtt egy kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a felaprított mogyoróhagymát 
Egy serpenyőt forrósítsunk fel!
Közben sózzuk, borsozzuk, meg a reszelt zöldségeket, adjuk hozzá a reszelt mozzarellát, a frissen őrölt szerecsendiót, és szórjuk meg a rizsliszttel.
Keverjük össze, és formázzunk kb 10 darab korongot belőle. A forró serpenyőbe tegyük egymás mellé a korongokat (zsiradékra nincs szükség!) és süssük addig, míg mindkét oldaluk szép világosbarna színt nem kap!



MEGJEGYZÉS

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!