FETASAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELLFILÉ

Egy egyszerű, és nagyszerű finom könnyű fogás egyenesen a sütőből mindösszesen előkészítéssel együtt fél óra alatt. Jól hangzik ugye? 

Személy szerint imádom ezeket a maximum fél óra alatt elkészíthető fogásokat. Elkészítése tényleg pofonegyszerű, bátran belekezdhetnek olyanok is akik magukat anti-konyhatündérnek tartják. 
Bár Én most actifryben készítettem, de sütőben is könnyedén elkészíthető ez a finom húsos fogás.
A lenti mennyiség egy adagnak/egy főnek elegendő, a létszámnak megfelelően szorozzuk fel a hozzávalókat!
Mivel sem hozzáadott glutént, sem cukrot nem tartalmaz, így egy könnyed és gyors menüként fogyaszthatjuk.
  



HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)

1 csirkemellfilé
1 szelet serrano sonka
1 púpozott evőkanálnyi fetasajtkockák
4 bazsalikomlevél
só, bors
olívaolajpermet



ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet vágjuk félbe - úgy, hogy egy nagy hússzeletet kapjunk - és egyenletes vastagságúra klopfoljuk ki.
Tegyük rá a serrano sonkaszeletet, a fetasajtkockákat, és a bazsalikomleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük fel. Tűzzük meg egy hústűvel (vagy fogpiszkálóval) és tegyük az Actifry alsó részébe, spricceljük meg egy kevés olívaolaj permettel és állítsuk be 16 percre.
(Sütőben készítve 200°Con kb 20 perc)
Frissen őrölt fekete borssal, párolt barna rizzsel és salátával tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!