A VILÁG LEGEGYSZERŰBB CSUPA CSOKOLÁDÉS CSODÁJA

A világ  legegyszerűbb (cukor-, liszt-, gluténmentes) édessége, amely 10 perc alatt kész is van. Hmmm ... Csupán csak azt tartsuk szem előtt, hogy a hűtésre minimum 4 órára szükség van, így érdemes előző nap elkészíteni már.



HOZZÁVALÓK (6 darabhoz)

200 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (minimum 70%)
4 tojás sárgája
5 tojás fehérje
2 ek presszókávé
csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A tojások fehérjéjét egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.
Vízfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a kávét és a felvert fehérjehab kb egy harmadát. Alaposan keverjük össze, majd óvatosan keverjük hozzá a maradék habot.
Porciózzuk 6 db kisebb tálkába (6 centi átmérőjű).
Tálalás előtt frissen reszelt csokoládéforgáccsal (amilyenből készítettük) szórjuk meg.   


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!