A VILÁG LEGEGYSZERŰBB TÚRÓKRÉME (HÁZI KRÉMTÚRÓ)

Amióta itthon is sikerül már túrót készítenünk, egyre jobban bekerült a gasztró-gondolkodásunkba. Egyre több túrós receptet kívánunk meg, mivel már nem kifogás, hogy "de hát itt nem lehet túrót kapni". Kapni továbbra sem, de csinálni... No azt bármikor.
Most a két megmaradt tojásfehérjém segítségével készítettem kb 10 perc alatt egy finom nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, húsmentes édességet. És  hogy milyen lett? Próbáljátok ki!
garantáltan minden hozzáadott vacaktól mentes, nem úgy mint a boltban kapható krémtúró társa...



HOZZÁVALÓK

1 adag (200-250 gramm) túró
2 tojás fehérje
2 ek nyírfacukor v. méz
1 tk limelé
1 ek vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjéket elektromos habverővel verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a nyírfacukrot, és verjük tovább még pár percig. 
Villával törjük át a túrót, keverjük hozzá a limelevet, a vaníliaaromát, keverjük össze, majd adjuk a felvert fehérjehabhoz, és a habverővel keverjük még tovább. Töltsük poharakba, és már kanalazható is.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!