ZÖLDCITROMOS PISKÓTA


Sokszor megmarad egy tojásfehérje innen, két tojásfehérje onnan.. Ha marad négy, próbáljátok ki ezt a nyírfacukorral készülő, liszt és gluténmentesen készülő süteményt.
Erről a tökéletes, és elronthatatlan piskótáról senki meg nem mondja, hogy nem búzalisztből készült. Kínálhatjuk akár magában is (zöld citrommal készítve), de akár kör alakúra megsütve tortaként is. 
És arról se feledkezzünk meg, hogy ÉDES PÉNTEK van!



HOZZÁVALÓK

4 tojásfehérje,
100 gramm nyírfacukor
1 lime reszelt héja,
3 cl limelé
80 gramm kukoricakeményítő
30 gramm vaj
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval (kemény habbá) a nyírfacukor - evőkanálnyi mennyiségek - hozzáadagolásával. Ha már kemény a hab, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a lime levét és lereszelt héját, valamint a felolvasztott, kihűtött vajat.
Öntsük egy szilikon őzgerincformába a masszát és 150°Cra előmelegített sütőben kb 40perc alatt - végig csukott sütőajtóval - süssük meg!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!