EPRES BROWNIE (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Javában folyik az eperszezon, ezt kihasználva egy lisztmentes brownieba kerültek ezek a fantasztikus piros szemek. A brownie sütésének egy nagyon fontos szabálya van: nem szabad túlsütni, az a jó ha kívül kérges, belül pedig kissé ragacsos.

Eritritollal készül, a glutén- és lisztmentes diétákban fogyasztható! 



HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortaformához)

60 gramm magas kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládé
60 gramm vaj
120 gramm eritritol
40 gramm kukoricakeményítő
15 gramm holland kakaó
1 tk vaníliaaroma
1 egész tojás
csipet só
1 kk sütőpor
100 gramm eper

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő  165°C-ra (légkeveréses fokozat).
A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg (vagy vízgőz fölött, vagy a mikróba rakva). Keverjük el benne az eritritolt, a vaníliaaromát a csipet sót, és a kukoricakeményítővel elkevert sütőport. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a tojást is. keverjük addig, míg egy homogén masszát nem kapunk, majd öntsük a masszát egy 18 centiméteres kerek szilikon tortaformába. Rakjuk ki a tetejét eperrel, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Langyosra hűtve, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!