SÁRGARÉPÁS SZENDVICSKRÉM

Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is kiváló ez a finom, egészséges szendvicskrém, amely  pillanatok alatt elkészíthető (általában vasárnapi) húslevesben főtt sárgarépából.  

A krém a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!


HOZZÁVALÓK

200 gramm (hús- vagy zöldség)levesben főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 tk natúr joghurt
1/2 kk dijoni mustár
1 kk kapor
só, frissen őrölt tarka bors


ELKÉSZÍTÉS

A levesben főtt sárgarépát botmixerrel pürésítsük a fokhagymagerezddel együtt (ennek híján akár egy villával is többször áttörhetjük, és hozzáreszelhetjük a fokhagymát). Keverjük össze natúr joghurttal, majd ízesítsük sóval, borssal és a kaporral. Pirítósra kenve fogyasszuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!