BÖGRÉS BROWNIE (NYÍRFACUKROS, GLUTÉN-, TEJ-, LISZTMENTES)

Nagyon csokis, ragacsos, mennyei... Körülbelül ezek az ismérvei egy jó brownienak. Mint annyian, Mi is kedveljük, sőt rajongjuk ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az oldalon többféle recept is van:


Most ismét egy nyírfacukorral készülő liszt,- tej-, és gluténmentes változat készült - mérleg nélküli -, bögrés kiméréssel fél óra alatt!

Kínálhatjuk akár magában, akár egy finom fagylalt kísérőjeként is!




HOZZÁVALÓK
(A bögre = 250 ml)

4 egész tojás
1 bögre darált pörkölt mogyoró
2 bögre darált mandula
1 bögre nyírfacukor
1/2 bögre cukrozatlan holland kakaó
1/2 bögre rizsolaj
1 bögre víz
pici só
1 csomag sütőpor

1 kezeletlen héjú narancs


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert darált pörkölt mogyorót és darált mandulát, a kimaradt tojásfehérjéket, a kakaót, a rizsolajat, pici sót és a vizet.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt 25x40 centiméteres tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.

Langyosra hűtve reszelt kezeletlen héjú narancshéjjal megszórva kínáljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!